Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: російські окупанти шість разів порушили режим тиші, є поранений

Як повідомили у пресслужбі Міноборони, від початку поточної доби, 30 вересня, на ділянках відповідальності наших бригад збройні підрозділи Російської Федерації шість разів порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Так, вогонь зі стрілецької зброї противник відкривав неподалік Авдіївки та Золотого, з гранатометів різних систем — поблизу Миронівського, Новотроїцького та Золотого.
Фото ООС

Ще одне порушення режиму припинення вогню зафіксоване в районі населеного пункту Зайцеве. Тут, унаслідок ворожого пострілу з підствольного гранатомета, один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїна оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан його здоров’я задовільний.

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, військовослужбовці Збройних Сил разом із рятувальниками ДСНС локалізують пожежу поблизу Новоолександрівки, а також неподалік Кряківки, де вогонь розповсюджується у напрямку селища Оріхове-Донецьке. Окрім того, триває гасіння пожежі поблизу Трьохізбенки. Вогонь на цій ділянці поширюється у напрямку населених пунктів Муратове, Капітанове та Гречишкине. Боротьба з вогняною стихією триває і між населеними пунктами Половинкине — Байдівка, Артема — Малинове — Піщане.

До ліквідації пожеж залучено понад 250 осіб особового складу підрозділів Об’єднаних сил, ДСНС та лісових господарств, а також більше ніж 40 одиниць техніки.

Окрім того, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано понад 8 гектарів території та передано на знищення 66 вибухонебезпечних предметів.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 2 будинки. Ще на 6 об’єктах роботи тривають.

Українські воїни дотримуються домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року, в повному обсязі. Водночас наші захисники не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ