Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Оперативна інформація щодо ворожих обстрілів по Україні

російські окупаційні війська продовжують тероризувати мирне населення України. За минулу добу ворог атакував низку цивільних об’єктів у Донецькій, Херсонській, Сумській, Київській, Харківській, Миколаївській областях та у Києві.

Підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 86 виїздів на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 11 пожеж, надано психологічну допомогу 3 особам. З початку війни здійснено 131 тис. 807 виїздів, ліквідовано 17 тис. 402 пожежі, врятовано 4 тис. 524 особи, надано психологічну допомогу 233 тис. 670 особам.

Донецька область 

З 08:10 до 17:00 по м. Торецьк окупанти здійснювали обстріли, постраждала 1 особа, пошкоджено 4 приватні будинки та ліквідовано пожежу приватного будинку на площі 100 м кв. Залучалося 12 осіб та 2 од. техніки ДСНС. 

О 10:00 по с. Даченське Покровського району здійснено обстріл, пошкоджено 3 будівлі. Постраждалих немає. 

О 13:00 смт Південне Покровського району зазнало обстрілу, загинула 1 особа. О 16:00 по м. Авдіївка Покровського району нанесено артобстріл, загинула 1 особа. 

О 22:30 с. Лисівка Покровського району зазнало обстрілу, постраждала 1 особа. 

Херсонська область 

Об 11:10 с. Велетенське Херсонського району, обстріл, загинула 1 та постраждала 1 особа, зруйновано приватний будинок. Залучалося 7 осіб та 1 од. техніки ДСНС. 

О 13:40 по с. Новокаїри Бериславського району здійснено обстріл, постраждала 1 особа.

О 15:00 с. Комишани Херсонського району зазнало обстрілу, постраждала 1 особа. 

Сумська область 

О 15:00 по смт Есмань Шосткинського району здійснено удар БпЛА, пошкоджено двоповерховий житловий будинок, загинуло 2 та постраждала 1 особа. До АРР залучалося 10 осіб та 2 од. техніки ДСНС.

Київська область 

Падіння уламків збитих БпЛА: О 17:05 с. Юрівка Фастівського району, пошкоджено приватний будинок та автомобіль, ліквідовано загоряння трави в полі на площі 1 га. Постраждалих немає. Залучалося 5 осіб та 1 од. техніки ДСНС;

О 17:30 с. Гатне Фастівського району, пошкоджено 3 приватні будинки та 3 автомобілі. Постраждалих немає. 

О 03:15 с. Юрівка Фастівського району, пошкоджено дах приватного будинку на площі 1 м кв. та ліквідовано пожежу дров на подвір’ї на площі 2 м кв. Постраждалих немає. Залучалося 5 осіб та 1 од. техніки ДСНС. 

О 04:20 с. Гатне Фастівського району, пошкоджено приватний будинок. Постраждалих немає. Залучалося 3 особи та 1 од. техніки ДСНС. 

Харківська область 

З 14:30-21:20 м. Вовчанськ зазнавало обстрілів, ліквідовано пожежі 2 господарчих споруд та приватного будинку на площі 250 м кв. Постраждалих немає. Залучалося 10 осіб та 2 од. техніки ДСНС. 

Миколаївська область 

О 03:30 у м. Миколаїв падіння уламків БпЛА, ліквідовано пожежу 2 гаражів для човнів на площі 70 м кв. Постраждалих немає. Залучалося 15 осіб та 2 од техніки ДСНС. 

Запорізька область

Окупанти вели вогонь по 25 населених пунктах — зафіксовано 153 удари

Військовослужбовці рф вгатили авіаційним снарядом по Новодарівці та атакували 27 безпілотниками Гуляйполе, Малу Токмачку, Роботине, Малинівку, Полтавку, Новодарівку й Білогір'я.

125 артобстрілів прийшлися по території Оріхова, Залізничного, Новоданилівки, Щербаків, Чарівного, Левадного, Преображенки, Степногірська, П'ятихаток, Плавнів, Лобкового та інших міст і сіл на лінії вогню.

Надійшло 16 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Без постраждалих.

Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
1/3

м. Київ 

03:05 у Деснянському район ліквідовано пожежу уламків БпЛА на відкритій місцевості. Постраждалих немає. Залучалося 5 осіб та 1 од. техніки ДСНС.

Внаслідок ракетної атаки:

В Солом’янському районі, зафіксовано загоряння двох багатоповерхових житлових будинків. Виявлено вже 20 постраждалих, 19 із них медики госпіталізували;

В Деснянському р-ні попередньо є загоряння супермаркету;

В Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення;

В Голосіївському р-ні падіння решток на відкритій території;

В Печерському районі — на дах 9 поверхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок;

В Оболонському р-ні є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень;

В Святошинському р-ні (уточнюється);

В Подільському р-ні загоряння на території ринку; пошкоджено газову трубу, а також падіння решток на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється.

Шевченківський район – падіння решток на відкриту територію.

Усі екстрені служби працюють по викликах.

Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Через ракетний удар в деяких районах міста є проблеми з електропостачанням та водопостачанням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ