Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Організатора мітингу за "відокремлення Закарпаття" засудили до 12 років ув'язнення

За матеріалами СБУ до 12 років позбавлення волі засудили організатора мітингу під гаслами "відокремлення Закарпаття".

Про це інформує пресслужба СБУ.

Як з'ясували співробітники спецслужби, ним виявився 38-річний закарпатець, який під час перебування у 2015 році в москві погодився на співпрацю зі спецслужбами рф. 

За завданням російських кураторів, йому доручили провести у м. Хуст Закарпатської області акцію протесту під гаслами про "надання Закарпаттю автономного статусу" та "створення самоврядної Республіки Підкарпатська Русь".

Зловмисник навіть підшукав кількох знайомих, котрі мали взяти участь у мітингу. Крім того, організував зустріч замовника та виконавця, де останній надав чіткі інструкції для реалізації ворожих планів.

Фігуранта оголосили у міждержавний розшук. Він переховується від суду на території російської федерації, через це судовий розгляд здійснювали за його відсутності.

Рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області зловмисника визнали винним у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Вирок суду набрав законної сили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ