Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Органний зал кличе на два особливі концерти пам’яті полеглих

До другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну у Львівському органному залі відбудуться два концерти, присвячені вшануванню памʼяті полеглих у боротьбі за свободу України.

24 лютого о 16:00 відбудеться проєкт «Жити! Два роки 10-літнього екзистенційного: слово та музика». За словами організаторів, це буде вечір поезії та музики від військовослужбовця ЗСУ, підполковника та поета Володимира Тимчука та піаністки й композиторки Любові Лукіної.

Володимир Тимчук – автор поетичних збірок «Весняні коловороти», «Донецький аеропорт», «Гуцульське повстаннє», автор оповідань «Словодієм» та інших. Він є лауреатом премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва та Львівської обласної премії у галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури імені Маркіяна Шашкевича в номінації «Поезія».

Поет запрошує на свій авторський комеморативний концерт 24 лютого в Органному залі, де він читатиме поезії, написані на Донеччині, Харківщині, у Дніпрі, Львові, Карпатах, які відображають через внутрішній світ героя нашу 10-літню боротьбу. Концерт складається з 12 поетично-музичних блоків, кожен з яких має авторське прочитання поезій та музичне виконання авторських творів.

Цього ж вечора, 24 лютого, о 19:00 у виконанні симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під диригуванням Мирослава Кріля звучатиме трагічна музика Йоганнеса Брамса.

«У Трагічній увертюрі можна відшукати чимало емоцій, які українці відчули протягом останніх двох років: тривожність та розгубленість, біль втрати і нездійснені сподівання. Та поруч з цими почуттями видніються і надія, і стійкість, і всеосяжна любов та доброта, які в часі війни відкрилися зовсім по-новому і стали невіддільною частиною нашої нової реальності», – зазначають організатори концерту.

Квитки на обидві події можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу за адресою вул. С. Бандери, 8.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ