Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Органний зал запрошує почути музику молодих львівських композиторів

У Львівському органному залі 6 квітня о 19:00 звучатиме музика молодих львівських композиторів, написана під час повномасштабної війни. Про це повідомляє ЛМР.

Концерт студентів-композиторів – це продовження проєкту «Музика молодих композиторів», який стартував у 2021 році у Львівському органному залі. У рамках стратегії промоції української класики Ukrainian Live спільно з Львівською національною музичною академією імені Миколи Лисенка команда Органного залу дає можливість молодим композиторам почути, як звучить їхня музика наживо, а також отримати досвід запису та презентації своїх творів у мережі.

Твори, які звучатимуть на цьому концерті – це музика на вістрі часу. Це відображення сьогодення і тимчасова втеча у паралельну реальність, це хроніка війни, що переплелася зі спогадами з мирного життя та мріями про перемогу. Це голос молоді, яка живе і рефлексує, мріє, бореться і продовжує творити, зазначають організатори проєкту.

Куратори проєкту:

  • Тарас Демко, Іван Остапович – співдиректори Львівського органного залу;
  • Остап Мануляк, Богдана Фроляк – композитори, доценти кафедри композиції Львівської національної музичній академії імені Миколи Лисенка.

Яскраві зразки сучасної камерної музики презентують студенти академії: Марія Верб’яна, Валерія Свирида, Анатолій Бондаренко, Дмитро Горбачов, Анна Гуріна, Ксеня Стеценко, Кирило Степаненко, Захар Озерський, Аліса Формазюк, Ольга Седінкіна, Мар’ян Філь, Денис Кучер.

Молодих композиторів скеровують та консультують досвідчені майстри, викладачі музичної академії Богдана Фроляк, Віктор Камінський та Остап Мануляк.

Виконавцями також будуть студенти академії — а це понад двадцять музикантів. Слухачі почують твори для різних інструментальних складів.

Усього в проєкті задіяні понад півсотні людей – композитори, виконавці, куратори та команда Органного залу.

За підсумками проєкту будуть здійснені якісні записи творів, які будуть презентовані в мобільному додатку з українською класикою Ukrainian Live Classic та на одномейнному YouTube-каналі.

Додамо, що це вже пʼятий концерт із серії «Музика молодих композиторів», організований Львівським органним залом. Проєкт покликаний дати можливість молодим музикантам заявити про себе, втілити свої ідеї через композиторську творчість і водночас популяризувати професійну українську музику.

Перший такий досвід відбувся під час карантину в 2021 році. Тоді проєкт відбувся онлайн, а мережа поповнилася якісними записами творів львівських композиторів. У 2022 та 2023 році Органний зал презентував музику молодих харківських композиторів спільно з Харківським національним університетом мистецтв імені Котляревського.

Органний зал запрошує львівʼян стати свідками народження сучасної української музики!

Квитки на концерти можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/301040-orhannyi-zal-zaproshuie-pochuty-muzyku-molodykh-lvivskykh-kompozytoriv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ