Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оркестр "INSO-Львів" запрошує на презентацію компакт-диску BRIDGES

Львівська національна філармонія та симфонічний оркестр «INSO-Львів» запрошують на презентацію-концерт CD BRIDGES до 30-ї річниці Незалежності України. Захід відбудеться 5 вересня о 18:00 у Львівській національній філармонії (вул. Чайковського, 7). Про це повідомили 19 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Проєкт BRIDGES, що базується на цінностях, сенсах та особистостях, що понад часом – це міст між творчістю українських композиторів Андрія Гнатишина, Василя Барвінського та Антіна Рудницького, об’єднаних спільним знаменником – величною постаттю митрополита Андрея Шептицького та сучасними українцями незалежно від географії.

Оригінальність задуму BRIDGES полягає у тому, що виконані і записані на компакт-диск твори належать тим композиторам, яких підтримав і з якими спілкувався Андрей Шептицький. CD Bridges – музичний дар митрополиту Шептицькому.

5 вересня мають об’єднатися не тільки три композитори, представлені на диску, але й бізнес-еліта, нове покоління тих, хто будує і творить.

"Період карантину дозволив зупинитися та подивитися вглиб багатьох процесів, учасниками яких ми є. Для мене особисто це був час нового, глибшого, системнішого відкриття постаті Митрополита Андрея Шептицького: його соціально-економічного вчення з розбудови самодостатньої української держави, зокрема через громадські об'єднання та кооперацію, підтримку українських культурних діячів та митців, інтеграцію України в загальноєвропейський цивілізаційний культурний, економічний контекст на рівних правах. Мене вразили його прогресивні та актуальні і сьогодні ідеї та погляди, фактично роль кризового менеджера в ті непрості для української державності часи. Він шукав і знаходив можливості в тих викликах, які поставали перед українським суспільством. Така ж, саме задача стоїть перед нами і сьогодні - брати на себе відповідальність, об'єднуватись і віднаходити шляхи, можливості для розбудови України", – говорить Іоланта Пришляк, голова правління оркестру "INSO-Львів".

У концерті-презентації прозвучать твори Антіна Рудницького, Василя Барвінського та Андрія Гнатишина. Фортепіано - Катерина Тітова (Німеччина). Диригент – Ярослав Шемет (Польща).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ