Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Останнім часом великих самозахоплень землі у Львові не було — Тарас Криворучко

Останнім часом великих самозахоплень землі у Львові не було — повідомив „Гал-info” голова постійної депутатської комісії з питань землекористування Львівської міської ради Тарас Криворучко. За його словами, якщо ще минулої каденції ЛМР такі випадки траплялися, то вже цієї каденції їх не було.
„Якщо і можна говорити про якісь захоплення, то найчастіше це сусід у сусіда відкраяв якихось півсотки для свого будівництва чи інших потреб, про великі ж самозахоплення у Львові говорити не доводиться”, — зазначив Тарас Криворучко.
Нагадаємо, як повідомляє „Українська правда”, сьогодні Верховна Рада прийняла закон, який доповнює Кримінальний кодекс України статтею 356-1 „Самовільне захоплення земельної ділянки”. Згідно з прийнятим законом, за самовільне захоплення земельної ділянки, яким завдано значної шкоди його законному власникові, встановлюється покарання у вигляді штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту строком до 6 місяців. За самовільне захоплення земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за подібний злочин, або групою осіб, або у відношенні земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронюваних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах або зонах особливого режиму використання земель, встановлюється покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 4 років або позбавленням волі строком до 2 років.  За будівництво будинків або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці – покарання у вигляді штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту строком до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років.  За будівництво будинків або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, здійснене особою, раніше судимою за подібні злочини, –покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 1-го до 3 років.
Як переконаний голова комісії землекористування Львівської міської ради, це дуже добре, що парламент встановив жорсткіші міри покарання за самозахоплення землі.
„Я не знаю, наскільки виправданою є встановлення кримінальної відповідальності, але жорсткіші міри покарання вводити однозначно треба було, адже люди захоплюють землю, самовільно там щось будують, а потім ми змушені реєструвати ці будівництва”, — говорить Тарас Криворучко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ