Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Освітяни Львівщини провели у Львові «Розмови про сенси»

Традиційна, IV освітня зустріч «Розмова про сенси» відбулася сьогодні 15 серпня, у дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

Учасниками заходу стали освітяни з Львівської області, а лекторами й мотиваторами – відомі громадські діячі, психологи, духовенство, науковці з вищих навчальних закладів Львова.

Вступну лекцію на тему: «Людина перш за все» прочитала ректорка Українського вільного університету в Мюнхені, президентка Української Асоціації Гештальт-терапії, голова секції Гештальт-терапії Української Спілки Психотерапевтів, сертифікована психотерапевтка Європейської Асоціації Психотерапевтів, доцентка кафедри психології філософського факультету ЛНУ ім. І. Франка Лариса Дідковська.

«Війна – це каталізатор, який пришвидшує всі процеси. Це квантовий стрибок нашої нації. На що раніше йшло століття, тепер відбувається за місяці-роки. Є відома приказка, перша частина якої говорить «Не дай Боже жити у часи перемін». А інша – «Не дай Боже не скористатись можливостями цих часів». Адже в часи перемін є безліч можливостей. І якщо кілька років тому десь у Туреччини чи Єгипті на те, що ми з України, нам відповідали «а, це раша». То тепер вже всі в курсі, що Україна це не «раша», – зазначила під час лекції Лариса Дідковська.

Темами інших лекцій стали «Освітній діалог про важливе» та «Українська інтелігенція в постатях».

«Дуже добре, що є простір для обміну освітнім досвідом. Придумала цей спосіб зібрати освітян Жовківська громада. Приходить дуже багато людей, виступають цікаві спікери. Послухати Ларису Дідковську чи Андрія Содомору – так наче книжку прочитати. Важливо, що зберігається традиція. І сьогодні, коли є багато загроз, розчарувань, є великі очікування, які не завжди й не швидко збуваються, маємо говорити про сенси. Сюди приходять люди з досвідом, знаннями. Це – мислителі. З таких зустрічей виходиш наповненим, знаєш, що робити цілий навчальний рік», – зазначила учасниця заходу в.о. голови комісії освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Парасковія Дворянин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ