Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Озброєні окупанти не пропустили патруль ОБСЄ у Горлівку

Як інформують у прес-центрі ООС, озброєні окупанти не пропустили патруль СММ ОБСЄ до об’єкту моніторингу у Горлівці.

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі, прикриваючи свої підступні плани, не припиняють перешкоджати роботі міжнародних спостерігачів на тимчасово окупованій території.

За даними звіту СММ ОБСЕ, який опубліковано 29.01.2019 року, зафіксовані обмеження свободи пересування, під час виконання Мандата Місії. Так, на блокпості збройних формувань у місті Горлівка (на північному сході від Донецька) озброєний окупант збройних формувань РФ у камуфляжному одязі наказав патрулю Місії залишити цей район, посилаючись на те, що його командир не був поінформований про їхнє прибуття. Спостерігачі СММ роз’яснили положення Мандата Місії, і озброєний окупант попросив їх зачекати.

Через деякий час інший бойовик у камуфляжному одязі повідомив спостерігачам Місії про те, що він переговорив із «людьми з Донецька» і патруль міжнародних спостерігачів повинен залишити даний район. Крім того, він зауважив, що спостерігачі СММ не мають права перебувати на блокпості та спілкуватися з присутніми там цивільними особами.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими провокаційні дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ. Свої підступні дії збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі намагаються приховати від міжнародних спостерігачів, забороняючи їм здійснювати моніторинг під приводом того, що на даних ділянках, нібито, ведеться "розмінування" чи відсутні "накази від їхнього командування".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ