Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Палац Хоткевича запрошує на лекцію Оксани Дарморіз

Палац Хоткевича запрошує на лекцію Оксани Дарморіз «Повертаючи собі українську культуру». Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

6 травня о 16:00 год у Палаці Хоткевича відбудеться лекція Оксани Дарморіз "Повертаючи собі українську культуру". Вхід - безкоштовний, за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/ErCZWBRvxtUUSsSNA

Перед українцями уже багато років, і навіть століть, стоїть невирішене питання національної ідентичності. Сучасна війна також є війною за ідентичність. Без ідентичності немає незалежності, немає свободи. В основі ідентичності у всіх народів і в усі часи - культурна унікальність. Проте чи знаємо ми свою справжню культуру?

Перебування українських територій в межах різних імперій спричинило ситуацію, коли ми знаємо про себе з чужих вуст. Позбутися колоніальних наративів (міфів, стереотипів) - перший крок до пізнання себе. Водночас, зруйнувавши існуючий міф, чи маємо ми йому що протиставити? І для чого?

Про лекторку:

Оксана Дарморіз - культурологиня, кандидатка філософських наук, доцентка кафедри теорії та історії культури Львівського національного університету імені Івана Франка, голова ГО «Українська асоціація культурологів – Львів». Досліджує проблеми філософії культури, зокрема соціальний міф в сучасних суспільствах, українську культуру як постколоніальну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ