Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Папа прийняв збірну Німеччини з футболу

Папа прийняв збірну Німеччини з футболу, - Радіо Ватикану.

Пам’ятати про відповідальність за приклад для молодих поколінь закликав Папа Франциск членів збірної Німеччини з футболу, дякуючи їм також за участь в різних соціальних проектах. Зустріч відбулася у понеділок, 14 листопада 2016 р., напередодні товариського матчу між збірними Німеччини та Італії.

«З радістю вітаю тут, у Ватикані, актуальних чемпіонів світу», – сказав Святіший Отець, відразу відзначивши той факт, що про перемоги у футболі говорять як про «перемогу команди». «У дійсності, – зауважив він, – професійний спорт вимагає не тільки великої дисциплінованості та особистої самопожертви, але також пошани до ближнього й командного духа».

За словами Папи, розуміння цього призводить також і до усвідомлення «відповідальності за межами футбольного поля, насамперед, щодо молоді», яка часто ставить відомих спортсменів за приклад для наслідування. Це також спонукає «спільно анґажуватися у деякій важливі соціальні проекти».

У цьому контексті Святіший Отець склав особливу подяку німецьким футболістам за підтримку, яку вони надають різдвяним ініціативам, метою яких конкретна допомога для дітей та молоді в найбідніших країнах. «Ці ініціативи показують, яким чином спільними зусиллями можна подолати бар’єри, які здаються неприступними та утискають потребуючих та відкинених за борт суспільного життя людей. Тож ви, таким чином, робите свій вклад у будування справедливішого й солідарного суспільства», – підсумував Папа.

Радіо Ватикану

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ