Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Папа Римський назвав війну в Україні світовою та готовий зустрітись з Путіним

Папа Римський Франциск в інтерв’ю для Італійсько-швейцарського радіо і телебачення знову заявив про готовність говорити з президентом РФ Володимиром Путіним про війну в Україні.

Про це пише Суспільне з посланням на Vatican News.

Також Франциск сказав, що зараз в Україні іде світова війна. Розмова з Понтифіком вийде в ефір напередодні десятої річниці понтифікату Папи Римського, у неділю, 12 березня.

Папа сказав, що говорив би з Путіним так само чітко, як говорить на публіці.

“Він освічена людина. На другий день війни я пішов до російського посольства при Святому Престолі, щоб сказати, що готовий поїхати до Москви, якщо Путін дасть мені вікно для переговорів. Лавров написав мені, що дякую, але зараз не час. Путін знає, що я доступний”, — сказав Папа Римський.

Він також сказав, що війна в Україні підживлюється імперськими інтересами не лише Російської імперії, а й інших імперій.

"Але там є імперські інтереси, не тільки Російської імперії, але й інших імперій. Для імперії характерно ставити нації на друге місце”, — сказав Папа Римський.

Папа назвав війну в Україні світовою, де усі великі країни воюють всередині неї. 

"За трохи більше ніж сто років було три світові війни: 14-18, 39-45 років і ця, яка є світовою війною. Вона почалася по крихтах, а тепер ніхто не може сказати, що вона не є світовою. Поле бою — це Україна. Там воюють усі. Це наштовхує на думку про індустрію озброєнь. Один експерт сказав мені: якщо протягом одного року не виробляти зброю, то проблема голоду у світі буде вирішена. Це ринок. Ведеться війна, продається стара зброя, випробовується нова”, — додав Франциск.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ