Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Папа Римський попросив миру для України у різдвяному посланні

Папа Римський Франциск у цьогорічному різдвяному посланні “Urbi et Orbі” попросив миру для України.

Про це повідомляють Vatican News.

”З очима, прикутими до дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові”, — закликав Папа, звертаючись до вірян з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані.
Понтифік також побажав миру Ізраїлю і Палестині, згадав населення “стражденної Сирії”, а також населення Ємену та народ Лівану, побажав остаточного миру Вірменії та Азербайджану.

“Нехай же наблизиться день остаточного миру між Вірменією та Азербайджаном”, — побажав Франциск, закликавши не забувати “про напруження й конфлікти, що потрясають регіони Сахелю, Африканського Рогу, Судан, а також Камерун, Демократичну Республіку Конго й Південний Судан”.
Крім того, він побажав наближення дня, “коли наново зміцняться братерські зв'язки на Корейському півострові, відкриваючи шляхи діалогу та примирення”.

Повідомляється, що у день Різдва Христового десятки тисяч паломників зібралися на площі перед базилікою. Серед прапорів майоріли і українські.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ