Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ПАР заперечує продаж зброї росії

США звинувачують Південно-Африканську Республіку в постачанні боєприпасів Росії через російський корабель Lady R, який пришвартувався на військово-морській базі Саймонс-Таун у Кейптауні в грудні 2022 року. У ПАР заперечують постачання зброї Росії.

Як пише Суспільне, прессекретар президента ПАР Сиріла Рамафоси Вінсент Магвенья заявив, що влада "із заклопотаністю взяла до відома" висловлювання посла США у ПАР Рубена Брігеті про постачання зброї до РФ.

Магненья також повідомив, що існує домовленість з США про те, що незалежна комісія проведе розслідування інциденту з російським судном і "американські спецслужби нададуть будь-які докази, які вони мають".

"Тому викликає розчарування той факт, що посол США зайняв контрпродуктивну публічну позицію, яка підриває досягнуте розуміння з цього питання і дуже позитивні і конструктивні відносини між двома делегаціями", — сказав речник президента.

Як повідомляє Reuters, міністр зв’язку ПАР Мондлі Гунгубеле також заперечив постачання зброї до Росії. За його словами, уряд країни не ухвалював жодного рішення.

Напередодні представник США у Преторії Рубен Брігеті звинуватив ПАР у постачанні боєприпасів Росії

“Вантажне судно причалило до військово-морської бази Саймонс-Таун з 6 по 8 грудня 2022 року. Ми впевнені, що на це судно в Саймонс-Таун завантажили зброю та боєприпаси, коли воно поверталося до Росії", — сказав посол.

Американський дипломат додав, що озброєння росіян — це надзвичайно серйозно. За його словами, США не вважають цю проблему вирішеною і хотіли б, щоб Південна Африка почала практикувати свою політику позаблоковості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ