Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Партнери допоможуть Україні побудувати потужну оборону — Байден

Президент США Джо Байден заявив, що усі країни-члени НАТО погодилися скасувати вимоги до Плану дій стосовно членства для України в Альянсі.

Про це Джо Байден сказав на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Вільнюсі 12 липня.

"Вся Україна продовжує прогресувати щодо необхідних реформ. Але ми не чекаємо завершення цього процесу, щоб взяти на себе довгострокові зобов’язання щодо безпеки України", — сказав президент Сполучених Штатів.

Байден нагадав, що коли він перебував в Україні з візитом, він роз'яснював, які гарантії безпеки США можуть надати Україні.

"Я говорив про те, які гарантії ми можемо дати тоді, коли я був в Україні й коли ми зустрічалися в інших місцях. І тому сьогодні довгострокові зобов’язання, які ми беремо, підкріплюються цією ідеєю. А тим часом ми будемо забезпечувати безпеку Україні стільки, скільки їй потрібно, від будь-якої агресії, яка може статися", — наголосив Джо Байден.

Президент США додав, що партнери України збираються допомогти побудувати потужну боєздатну оборону на суші, в повітрі та на морі, внаслідок якої Україна стане силою стабільності в регіоні та зможе стримувати будь-які загрози.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ