Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Павло Кордіяка з Львівщини став найсильнішим чоловіком Європи

Павло Кордіяка з Львівщини став найсильнішим чоловіком Європи. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської ОДА.

В Англії, у містечку Лідс, що вважається батьківщиною стронгмену в Європі, учора відбувся конкурс «Найсильніша людина Європи». За нагороди позмагались найкращі атлети континенту, зокрема й представники України. 

Стронгмен – це змагальний вид спорту, в якому атлети демонструють фізичну силу, виконуючи різноманітні силові вправи. Одноденні змагання в Лідсі складалися з п'яти виснажливих випробувань, стратегічно підібраних і вибудованих таким чином, щоб перевірити кожен аспект сили учасників. Спортсмени віддали всі свої сили, щоб поборотися за один з найпрестижніших титулів у світі.

Найкращий результат вдалось продемонструвати львів’янину Павлу Кордіяці. Також на змаганнях Павло встановив новий світовий рекорд у вправі Колесо Конана. Павлові 27 років. Він навчався у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського. Тренування зі стронґмену почав у 2014 році. 

Цікаво, що друга сходинка п’єдесталу також за Україною – срібло змагань виборов титулований український стронгмен Олексій Новіков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ