Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Передача Україні винищувачів F-16 займе місяці

Будь-яка потенційна передача винищувачів F-16 Україні чи то зі Сполучених Штатів, чи то від оператора-союзника триватиме місяці.

Про це заявив представник Держдепартаменту Стен Браун, пише Суспільне.

За його словами, хоча самі США на сьогодні не оголосили про передачу винищувачів F-16 Україні, вони підтримують намір інших союзників доставити ці літаки до Києва.

У травні почали надходити повідомлення про те, що Нідерланди розглядають можливість надання Україні частини свого парку F-16 і хочуть якомога швидше розпочати навчання пілотів.

Але, за словами Брауна, передача таких літаків в Україну має бути "цілісним" підходом, включати навчання як пілотів, так і технічного обслуговування. Одним із перших кроків у потенційній передачі літаків F-16 буде ліцензія на навчання пілотів, ще до того, як з'явиться ліцензія на передачу літака з’явиться.

Потім необхідно ідентифікувати самі літаки – чи будуть вони доставлені через передачу третьою стороною чи іншим механізмом, зазначив представник Держдепу.

За його словами, Держдепартамент уже працює над оформленням документів для запитів на передачу від третіх сторін, які надходять із таких країн, як Нідерланди, щоб можна було розпочати навчання пілотів. Але він відмовився назвати конкретні терміни цього завершення оформлення документів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ