Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Переможець Всесвітніх Ігор отримає від Львова 10 тис. грн

Сьогодні, 2 серпня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із переможцем міжнародних змагань Paris Open 2017 та Всесвітніх Ігор 2017 року Станіславом Горуною. Мер подякував спортсмену за перемогу та зазначив, що від міста переможець отримає 10 тис. грн фінансової нагороди, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львів’янин Станіслав Горуна став переможцем Всесвітніх Ігор 2017 року, які пройшли у Вроцлаві впродовж 20-30 липня. На шляху до золотої медалі у карате він здолав спортсменів зі США, Польщі, Казахстану, Бразилії, та у фіналі переміг спортсмена з Ірану.

Тренує Станіслава Горуну заслужений тренер України, тренер національної збірної з карате та начальник управління молоді та спорту Львівської міської ради Антон Нікулін.

Додамо, що наступного разу карате буде представлено на Олімпійських Іграх у 2020 році в Токіо, адже такі ігри відбуваються раз на 4 роки.

Довідка

Станіслав Миколайович Горуна народився 01.03.1989 у Львові, проживає у Львові та тренується у Клубі спортивного карате «ЮНІОН», майстер спорту міжнародного класу.

Станіслав Горуна – перший львів’янин, який привіз золото Всесвітніх Ігор у місто. Окрім того, перший представник української школи карате, що здобув нагороду для України у даній дисципліні на других за важливістю та масовістю після Олімпіади спортивних змаганнях.

Станіслав Горуна – срібний призер Чемпіонату Європи 2017 року в індивідуальній категорії та бронзовий призер – в командному куміте, срібний призер Чемпіонату Європи 2014 року, бронзовий призер Чемпіонату Світу 2014 року, дворазовий переможець серії турнірів K1 Premier League (2013, 2014), шестиразовий чемпіон України з карате. За результатами виступу на міжнародних змаганнях Paris Open 2017, де здобув золото, визнаний відділенням НОК України у Львівській області в січні кращим спортсменом Львівщини.

На шляху до найвищої вершини п'єдесталу пошани на Всесвітніх Іграх 2017, що проводились у Вроцлаві (Польща), Станіслав виграв п'ять поєдинків. Три з них – на груповій стадії проти американця Томаса Скотта (6:1), поляка Мацея Богушевського (6:0) та Єрмека Айназарова з Казахстану (4:0). У півфіналі український спортсмен впевнено здолав бразильця Ернані Веріссімо (4:1). Найзапеклішим був фінальний бій проти іранця Алішгара Ашабарі, де Станіслав наніс свій коронний удар ногою за 15 секунд до закінчення бою, переламавши хід поєдинку та вирвавши перемогу з рахунком 4:2.

Ефектна та беззаперечна перемога Станіслава Горуни на Всесвітніх Іграх 2017, не зважаючи на отримання ним ліцензії на Всесвітні Ігри за 2 тижні до їх проведення, дає надію Львову на олімпійське золото від чемпіона Всесвітніх Ігор 2017 з карате на Олімпіаді 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ