Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Переселенець із Донеччини, який мешкає на Волині, став триразовим чемпіоном Європи

Змагання відбувалися в італійському місті Фінале-Лігуре
фото з сайту Суспільне

Євген Нескреба став триразовим чемпіоном Європи із гирьового спорту. Чоловік повернувся зі змагань до Луцька, куди переїхав із сім’єю з Донеччини на початку повномасштабного вторгнення.

Змагання відбувалися в італійському місті Фінале-Лігуре. Збірна України посіла третє загальнокомандне місце, повідомляє Суспільне.

"Було до 200 спортсменів з 14 держав. Зі мною були суперники до 80 кілограмів, до 95, я більше них підняв. Плюс ще коефіцієнт, що від них легший був. Там відрив від них 51 бал був", — говорить Євген.

До європейської першості спортсмен готувався декілька місяців. До цього отримав звання п'ятиразового чемпіона світу. Тренування чоловік поєднує з роботою охоронника.

Зі слів Євгена, у зруйнованому російськими військами будинку у Волновасі залишив понад 600 своїх нагород і майже 200 медалей його двох доньок, яких він тренує. На нещодавніх змаганнях в Італії брала участь і його 20-річна донька Тетяна.

"Вона (донька) зайняла четверте місце, а наступного дня стала чемпіонкою Європи. У мене ще є мої ученики. Двоє із них зараз у Литві, онлайн їх треную. Хтось є у Полтаві, у Житомирі, у Чернігові. З Волновахи роз’їхались хто куди", — каже гирьовик.

Спортсмен Євген Нескреба додав, що після відпочинку відновить тренування і підготовку до фінальних календарних змагань у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ