Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Перші 20 українських пілотів почнуть навчання на F-16 у Британії, — ЗМІ

Близько 20 українських пілотів розпочнуть перший етап навчання на F-16 винищувачах у Великій Британії.
Фото: Official United States Air Force

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на неназваного представника британського уряду.

 "Це буде наземна базова підготовка українських пілотів, після чого вони будуть готові до більш специфічної підготовки на F-16 (або інших літаків)", - сказав представник уряду. 

Україна сподівається відправити на навчання тих, хто вже добре володіє англійською мовою, щоб прискорити процес підготовки, який включатиме тренування з курсу НАТО "Вступ до основ управління винищувальною авіацією", і буде включати симулятори й реальні літаки. 

Минулого тижня Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції країн, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До коаліції вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати й Португалія. У понеділок речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер заявив журналістам, що Сполучені Штати й провідні європейські союзники "опрацьовують" дати, місця і те, яка країна буде проводити навчання. 

У внутрішній оцінці ВПС США, йдеться про те, що українські льотчики можуть завершити підготовку за чотири місяці, виходячи з оцінки двох українських пілотів, які пройшли короткий курс підготовки на F-16 і майже 12 годин тренувань на симуляторах в Арізоні наприкінці лютого і на початку березня. Проте деякі експерти очікують, що навчання українців буде довшою, ніж зазвичай. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ