Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Петро Порошенко призначив командувачем об'єднаних сил Олександра Сирського

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко звільнив генерал-лейтенанта Сергія Наєва з посади Командувача об'єднаних сил та призначив на цю посаду генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Глава держави оголосив про підписання відповідних Указів під час робочої поїздки до Донецької області.

Петро Порошенко висловив переконання, що особовий склад під керівництвом Сергія Наєва виконав поставлені ним як Президентом завдання «на успішно». «Дякую, Сергію Івановичу, Вам особисто та всім військовослужбовцям, які беруть участь в операції Об’єднаних сил, за мужність, рішучість і стійкість, які були виявлені при наданні відсічі російським окупантам», - сказав Глава держави.

Президент повідомив, що зазначене рішення було ухвалено за пропозицією Міністра оборони Степана Полторака та Начальника генерального штабу Збройних Сил, Головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка. «Я прийняв рішення підтримати пропозицію Міністерства оборони і призначити на посаду Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сирського Олександра Станіславовича», - сказав він.

За словами Петра Порошенка, новий командувач ООС успішно пройшов всі командні посади: від командира взводу до заступника Начальника генерального штабу – посада, яку він займав до призначення. Також Олександр Сирський брав активну участь в антитерористичній операції, в складних умовах 2014-2015 року був начальником штабу, пізніше – очолював АТО в найскладніші моменти нашої історії. «Забезпечив ефективні дії по організації оборони і відсічі наступу російських військ», - констатував Президент.

«Я твердо переконаний, що його рівень підготовки дозволить успішно виконати поставлені завдання, і керівництво силами і засобами Збройних Сил, рівно як і інших військових формувань та правоохоронних органів, які знаходяться в зоні операції Об’єднаних сил», - підкреслив Верховний Головнокомандувач.

«Я вітаю вас, шановний Олександре Станіславовичу, з почесною, але дуже відповідальною посадою. Я наказую вам вміло застосувати весь ваш досвід в ім’я Української держави, українського народу і в координації з керівництвом держави забезпечити звільнення української землі і відновлення українського суверенітету над окупованими територіями», - сказав Глава держави, звертаючись до новопризначеного керівника ООС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ