Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підполковника служби з надзвичайних ситуацій викрито на хабарі - за вільну торгівлю піротехнікою

На Хмельниччині підполковника служби з надзвичайних ситуацій та його пособника викрито в одержанні хабарів за вільну торгівлю піротехнікою. Повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Досудовим розслідуванням, яке здійснює прокуратура Хмельницької області, встановлено, що жителька сусідньої області через посередника – паркувальника ринку у м.Хмельницький, звернулася до начальника одного з відділів Головного управління ДСНС України в області з проханням посприяти в «узаконенні» торгівлі нею новорічними піротехнічними засобами.

При цьому посадовець ДСНС поставив громадянці умову передавати  йому 1500 гривень з кожного із п’яти торгівельних місць та пообіцяв, що при проведенні перевірок підлеглі складатимуть відносно її продавців лише протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, а товар вилучати не будуть.

Прийнявши «умови» підполковника служби цивільного захисту ДСНС, громадянка передала йому через паркувальника частину неправомірної вигоди в сумі 3000 гривень, а за декілька днів решту суми - 4500 гривень. Під час одержання другого траншу грошей зазначеного посадовця та його посередника було викрито працівниками прокуратури області та управління захисту економіки в області ДЗЕ Національної поліції.

Наразі прокуратурою області начальнику одного з відділів Головного управління ДСНС України в області повідомлено про підозру в проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України), а його пособнику у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Обом підозрюваним обрано запобіжний захід – домашній арешт.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ