Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Підсудний мер Сколе на Львівщині знову попався на хабарі

1/2
Перебуваючи під судом за хабарництво, міський голова Сколе на Львівщині знову попався на отриманні неправомірної вигоди. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"В славному місті Сколе працює мером такий собі В. Москаль. Працює, хоча ще в березні 2018 засуджений на 6,5 років за хабар. Проте, апеляція все переноситься. І В. Москаль продовжує бути мером. Щоб не втратити навики вирішив цей Москаль знову взяти неправомірну вимогу на 68,7 тис грн. Але поліція і прокуратура теж не втратила пильність. Москаль знову в кайданках!", - повідомив Юрій Луценко.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року, було винесено вирок міському голові м. коле Володимиру Москалю, якого затримали у 2015 році при одержанні хабара в розмірі 18 тис. грн. За рішенням суду мер міста отримав 6,5 року ув’язнення, а юрисконсульт – 5,5 року з конфіскацією майна.

Оголошення вироку переносили двічі: із 12:00 на 15:00, а потім з 15:00 на 17:00, повідомило SKOLE-TODAY з посиланням на власні джерела. Адвокати підсудних не погодилися з оголошеним вироком та подали апеляцію.

Нагадаємо, що судове провадження триває вже кілька років.

10 серпня 2015 року на хабарі затримали міського голову Сколе Володимира Москаля та юрисконсульта Сколівської міськради. Вони вимагали та отримали від підприємця 18 тис. грн. Посадовці пообіцяли йому передати в оренду об’єкт комунального майна та зменшити орендну плату за його користування.

Через кілька днів, а саме 13 серпня 2015 року, Галицький районний суд відпустив В.Москаля під заставу 48 тисяч гривень та відсторонив на два місяці від посади міського голови.

За ч.3 ст.368 КК України їм загрожувало покарання на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ