Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Підсумки свят: як львівська елітка Різдво різдвувала

Ви сумували? Ми знову тут! Різдвяні вихідні майже пройшли, але не всі повернулись до роботи. Цього разу ми з новинами про те, чим займався львівський політикум під час зимових свят.
Автор Гришаєв Микола

Ну що ж погнали! Розпочнемо з людини, яка “тримає” весь Львів, - Андрія Садового. Пан мер традиційно на своїй сторінці у фейсбуці привітав усіх львів’ян з католицьким Різдвом і запостив відосик, наприкінці якого радісно зізнався: “Я вас люблю!” (як неочікувано, але приємно, цього нам дуже не вистачало). На саме свято міський голова, попри незакінчені справи, вмудрився знайти час і на Різдвяний обід, на який його разом із сім‘єю запросив митрополит Мечислав Мокшицький. А напередодні мер приймав у себе в гостях Апостольського нунція. До речі, як виявилось, Андрій Садовий дуже хоче, аби цього року Папа Франциск під час свого візиту до України відвідав також і Львів.

Не забув очільник Львова привітати й православних містян зі святою вечерею, яку й сам святкував разом з сім’єю 6 січня, та розповісти про встановлення Різдвяного Дідуха в центрі міста. Для любителів  різдвяного цвібака (то по-львівськи «бісквіт»)  мер також подбав і опублікував відео з рецептом від пані Стефи. На завершення року потрібно обов’язково підбити підсумки, тому Садовий зустрівся з народними депутатами. Для чого? Звісно, щоб звірити годинники та поговорити про майбутнє! Розповів, що цьогоріч на Львів чекатимуть зміни у освіті, а також нові можливості для молоді. Ще він згадав (на диво) про співпрацю між місцевим самоврядуванням і органами державної влади. 

Наразі Андрій Садовий повернувся до активної роботи. За цей час він встиг відвідати Львівський Стрілецький Стенд, де охочих навчають користуватися зброєю. Також розповів, що маленька львів’яночка Вікторія Полюга таки отримала свій довгоочікуваний укол Zolgensma, на який минулоріч збирало кошти все місто та не оминув тему е-квитка (то є хайп, то без того ніяк). 

Тим часом сторінка Ірини Гримак - суцільна дошка привітань. Вона привітала читачів із прийдешнім 2022 роком та побажала, аби він став роком відкриттів (щороку тільки так і ніяк інакше), нових досягнень та успіху. В окремому пості очільниця облради привітала лауреатів обласної премії імені Степана Бандери. На самий Святвечір Гримак опублікувала допис, де висловила свої щирі вітання з Різдвом усім мешканцям Львівщини. Після цього голова Львівської облради святкувала святкові свята, якщо так можна сказати, ще цілих 6 днів і лише нещодавно повернулась до роботи. Невеличка вікторина: що ж це може бути за публікація після перерви від соцмереж? Переможцями стають ті…, хто обрав варіант привітання! Цього разу Ірина Гримак вітає Музей Івана Франка з міжнародною відзнакою. 

А ось голова Львівської обладміністрації Максим Козицький працював до останнього. За кілька днів до нового року він встиг побувати всюди потрошки: і на відкритті школи у Братковичах, і в оновленому пологовому відділенні обласної клінічної лікарні та ще й у новозбудованому дитсадочку у Волі-Висоцькій. Хочеться сказати: “Урааа! Не минуло і трьох років!” Хоча стійте, минули! За три роки тільки після входження до “Великого будівництва” об’єкт нарешті завершили. Останнім мазком стали підсумки року щодо обласних програм. Тут, якщо коротко, то: “все клас, всі молодці”. Не забув Козицький про Новий рік і в короткому відео привітав усю Львівщину зі святом. Після невеличкого відпочинку потрібен знову відпочинок, але тепер вже в колі родини за одним столом разом із колядками. До речі, колядував Максим Козицький, як показує фейсбук-сторінка, багато, але про роботу також не забув. 

Однак такого не можна сказати про Руслана Кошулинського, який все більше зникає з поля зору (детокс від соцмереж, схоже, затягнувся). Аби описати повну картину, варто сказати, що навіть привітання з Новим роком Кошулинський просто репостнув від Тягнибока, не кажучи вже про привітання з Різдвом та Щедрим вечором (ой-йой, а де ж вони? Точно, їх просто не існує). А от Петро Адамик не забуває про своїх “фольоверів” і щосили вітає всіх із різдвяними святами (на цьому з досягнень поки все). 

Повчитися Кошулинському не завадило б у Ігоря Зінкевича, який дуже активний одразу на двох сторінках (ми вже не раз писали про те, що існує два Зінкевича). Якщо на першій сторінці все більш-менш звичайно, то на другій є все, що завгодно: репости матеріалів “Варта1” про те, як львівські бабаки прокинулися на місяць раніше, прогноз погоди, найпопулярніші імена новонароджених тощо (не хочемо обтяжувати Вас такими важливими темами за один підхід). Крім того, Зінкевич не без гумору, тому запостив навіть кілька мемчиків. Шкода, що не дуже смішно, якщо враховувати повну відсутність публікацій про діяльність ЛМР (схоже це не так вже й потрібно). 

Ну і звичайно, що ми не могли залишити без уваги і рідного Олега Синютку. В традиційній манері не обійшлося без скандальних публікацій, зокрема, ситуацію на голосуванні ЛМР проти політичних переслідувань Петра Порошенка, яку підтримали більшість депутатського корпусу ЄС (схоже, що святкування трохи затягнулось, якщо він написав про це аж через тиждень). А от “синій” Синютка (хто не в курсі, це друга сторінка) на повні груди вітає всіх із міжнародним днем “Дякую” та поетично згадує про Василя Стуса. Про Різдво теж не забув, хоча й святкував його ні з ким іншим, як з ЄС. До речі, навіть тут вже вкотре не обійшлося без “Скоро з нами буде і Петро Порошенко”. Додайте до цього вже традиційні претензії до Садового і ось вам весь портрет особистості, - отримайте і розпишіться (якщо пригадати, хто веде його сторінку, то жодних питань більше не виникає). 

На цьому поки все. Наступний тиждень буде не менш цікавим навіть з огляду на те, що вже відбувається на теренах сторінок згаданих політиків у соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ