Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Підвищення ціни на електроенергію необґрунтоване

Народний депутат, член фракції „Наша Україна” Павло Жебрівський заявляє, що сьогодні підняття цін на електроенергію абсолютно невиправдане. Про це він сказав у коментарі прес-службі «Нашої України», коментуючи заяви НКРЕ про підвищення тарифів на електроенергію для населення на 33%, а для промисловості – на 17-18%.
“Якщо ми подивимося, за якою ціною Україна продає сьогодні електроенергію Росії та Молдові, то побачимо, що ця ціна нижча, ніж внутрішньоукраїнська, – зауважив народний депутат. – Тобто замість того, щоб отримувати доходи від експорту, підтримуючи власного товаровиробника і власне населення, уряд намагається перекласти весь тягар цін на громадян держави”.
“Замість підняття цін потрібно вирівнювати диспропорції в енергетиці, що помаранчеві уряди почали робити ще в 2005 році, – наголосив Жебрівський. – Адже західні і центральні області платили за електроенергію майже на 50 відсотків більше, ніж східні. Це не сприяло залученню інвестицій у ці регіони”.
Павло Жебрівський також додав, що підвищення цін – це додатковий чинник для зростання інфляції в державі. “Планована урядом на цей рік інфляція на рівні 7,7 відсотка – це просто примара, – підкреслив він. – Насправді інфляція буде значно вищою. Саме лише підняття тарифів на електроенергію спричинить мінімум 2 відсотки додаткової інфляції для економіки України”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ