Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

«Пікапи для миру»: волонтери з Великбританії передали на фронт 23 позашляховики

Сьогодні, 17 червня, волонтерська група з Великої Британії передала 23 автомобілі на потреби військових бригад, зокрема з Львівщини.

Транспорт допомагатиме їм виконувати бойові завдання – евакуювати поранених чи цивільних, перевозити техніку, повідомляють в ЛОДА.

«У час війни дуже важливо знати, що Україна не сама, нам допомагають і вірять у нашу перемогу. Волонтери з Великої Британії передали уже понад 130 позашляховиків, завдяки яким наші воїни відвойовують українську землю. Сьогоднішні автомобілі поїдуть до військових з 80-ї ОДШБр, 103-ї та 125-ї бригад тероборони, 62-ого окремого батальйону ТрО, 47-ї ОМБр «Магура». Частина пікапів залишиться у Львівському обласному ТЦК та СП», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ініціатор акції «Pickups for Peace» («Пікапи для миру») – британський фермер Марк Лерд. Він допомагає українським військовим з 2014 року. Від лютого 2022 року разом із командою волонтерів уже передав тепловізори, бронежилети, теплий одяг натівського зразка, генератори для 24 ОМБр імені короля Данила.

«Наші фермери не могли просто стояти осторонь і дивитися, як російська армія напала на Україну. Ми намагаємося об’єднати усіх охочих у Великій Британії допомогти українцям. Це стосується гуманітарної допомоги та підтримки вашого війська. Восени торік запрацювала ініціатива «Пікапи для миру», наші фермери відтоді передають свої автомобілі для потреб України. Багато з них самостійно привозять транспорт. Це наша п’ята поїздка до України і на цьому ми не збираємося зупинятися. Чергову партію пікапів ми запланували привезти наприкінці червня та у липні. Так буде аж до вашої перемоги!», – наголосив Марк Лерд.

До цієї ініціативи долучилися десятки британців, які самостійно перевозять автомобілі в Україну. Деякі їдуть родинами, аби змінювати один одного за кермом, адже дорога неблизька. Більшість гостей-волонтерів в Україні вперше. У розмовах усі вони часто наголошують, що на боці України.

Щоразу машини не пусті – всередині комплекти зимової або літньої гуми, генератори та інші речі для захисників, а також гуманітарна допомога, яка може знадобитися внутрішньо переміщеним особам чи жителям прифронтових територій.

Вперше сьогоднішня партія автомобілів саме від Великої Британії в межах «Пікапи для миру» поїде на потреби військових зі 125-ї бригади Сил тероборони ЗСУ.

«Автомобілі на фронті часто пошкоджуються, виходять з ладу, потрапляють під ворожий обстріл. Тому потреба в транспорті є постійною. Наша бригада з червня 2022 року на передовій. Невдовзі ці пікапи поїдуть у Харківську та Донецьку області до окремих батальйонів бригади», – розповів начальник комунікації 125-ї бригади Сил ТрО Богдан Гагалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ