Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пілоти винищувача СУ-27 відводили літак від житлових будинків, - очевидці

1/2
За словами місцевих мешканців – очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти начебто відводили винищувач від житлових будинків. Внаслідок авіаційної катастрофи загинуло двоє пілотів – екіпаж літака. Про це інформують у прес-центрі командування Повітряних сил ЗСУ.

Катастрофа винищувача Су-27УБ у Вінницькій області відбулась у рамках проведення багатонаціональних навчань «Чисте небо – 2018».

Уся авіаційна техніка, що залучається до навчання відповідає усім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури.

На місці катастрофи працює група офіцерів Командування Повітряних Сил ЗС України, провідні спеціалісти літаючої авіаційно-технічної лабораторії та інші фахівці, які збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи.

Спільним керівництвом навчання «Чисте небо – 2018» прийнято рішення про продовження польотів усіх типів авіатехніки.

Жертв серед мирного населення немає. 

Нагадаємо, літак розбився 16 жовтня, близько 17 години у полі поблизу селища Уланів. Тіла льотчиків знайдено, командиром екіпажу був полковник ПЕТРЕНКО Іван Миколайович, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування “Схід” Повітряних Сил Збройних Сил України. Підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах. Дані другого пілота повідомимо пізніше.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Командування Повітряних Сил ЗС України висловлює глибоке співчуття родинам загиблих пілотів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ