Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Піротехніки ДСНС Львівщини продовжують знищувати спогади минулих війн

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
1/4
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, 28 квітня фахівці піротехнічної групи 2 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили за встановленим порядком 2 боєприпаси часів Другої світової війни.
  • 13 боєприпасів, а саме 4 гранатометних постріла ОГ-9 та 9 гранатометних пострілів ПГ-9, що були виявлені в с. Свидниця Яворівського району.
  • 81 мм мінометну міну виявлену в лісі поблизу с. Угринів Сокальського району
  • Артснаряд калібру 122 мм виявлений в лісі поблизу с. Поповичі Мостиського району.

Крім того, 27 квітня під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці с. Гаї Бродівського району було виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Боєприпас знаходився на відстані 200 м від житлових будинків. Цього ж дня о 19:10 боєприпас було вилучено та знищено за встановленим порядком.

27 квітня о 11:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Черниця Бродівського району під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про знахідку до службу порятунку"101".
Категорично забороняється:
- брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;
- переносити або перекатувати з місця на місце;
- кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;
- збирати та здавати їх як металобрухт.
(на фото боєприпаси виявлені в с. Свидниця Яворівського та с. Угринів Сокальського районів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ