Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Піротехніки ДСНС продовжують знищувати застарілі боєприпаси на Львівщині

21 червня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 2 боєприпаси часів ІІ Світової війни.

Зокрема, як повідомили в пресслужбі Головного управління ДСНС Львівщини, знищили постріл гранатометний ВОГ-25, що був виявлений в м. Великі Мости на вул. Львівська Червоноградського району. Боєприпас знаходився на відстані 2 м від житлових будинків та 5 м від дороги місцевого значення).

Також було знешкоджено 45 мм артилерійський снаряд, виявлений під час земляних робіт на подвір’ї в с. Холодновідка) Львівського району, на відстані 10 м до житлового будинку та 1 м від дороги місцевого значення.

Цього ж дня о 17:10 до Служби порятунку надійшло повідомлення, що в м. Глиняни Львівського району під час риболовлі на місцевому ставку на березі виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. За фактом виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та його знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, попри розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте Службу порятунку за номером «101».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ