Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Піротехніки продовжують вилучати та знищувати небезпечні знахідки часів Другої світової війни

27 травня о 10:00 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 2 одиниці 82 мм на мінометних мін часів ІІ Світової війни, які було виявлено під час земляних робіт на присадибній ділянці в с.Пеняки Золочівського району. Про це інформує пресслужба ДСНС у Львівській області.

Цього ж дня о 16:00 піротехнічною групою 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 75 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни, який було виявлено під час проведення благоустрою території в с. Горбачі Львівського району.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Категорично забороняється:

• торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

• заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

• здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;

• намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ