Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Пісня Джамали перемогла в екзит-полі Євробачення

Пісня співачки Джамали "1944", з якою вона виступить від України на головному європейському пісенному конкурсі в Стокгольмі, посіла перше місце на фестивалі European song opening 2016, який вважається своєрідним екзит-полом перед Євробаченням. Про це повідомляє кримськотатарське інформагенство QHA.
www.rbc.ua

На написання пісні "1944" Джамалу надихнула розповідь бабусі про депортацію кримських татар. На конкурсі, який цього року проходив в німецькому Берні, колегія з 16 суддів, представників найбільших звукозаписних компаній Європи, прослухала 193 пісні.

До першої п'ятірки, окрім Джамали, увійшли фіналісти нацвідбору з Великобританії (Joe & Jake "You're Not Alone"), Вірменії (Івета Мукучян "LoveWave"), Молдови (Лідія Ісак "Falling Stars") і Італії (Франческа Мікьелін "No Degree of Separation" ). Пісня Сергія Лазарєва, учасника від Росії, не ввійшла навіть до першої двадцятки.

Черговий 61-й пісенний конкурс Євробачення 2016, який пройде в Стокгольмі (Швеція), стартує 10 травня – перший півфінал, 12 травня – другий півфінал і 14 травня-фінал конкурсу.

Як повідомляв 5.ua, 21 лютого 2016 року Джамала перемогла у національному відборі на пісенний конкурс Євробачення-2016. 

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ