Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Південмаш і Sea Launch підписали контракт на 12 ракет-носіїв "Зеніт"

Держпідприємство "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" ("Південмаш") та компанія S7 Sea Launch Limited уклали контракт на виробництво і поставку 12 ракет-носіїв серії "Зеніт". На підприємстві приступили до виробництва 2 ракет з цього проекту, повідомили в прес-службі ДП "Південмаш".

"Був укладений контракт між "Південмашем" і компанією S7 Sea Launch Limited на виробництво і поставку ракет-носіїв серії "Зеніт". В цілому, контракт передбачає виготовлення 12 ракет-носіїв для використання в програмах "Морський старт" і "Наземний старт" для досліджень та використання космосу в мирних цілях в рамках міжнародних космічних проектів. Зараз у виробництві 2 ракети модифікацій "Зеніт-3SL" і "Зеніт-3SLБ", - йдеться в повідомленні.

На підприємстві зазначають, що на сьогодні портфель замовлень "Південмашу" на найближчі роки перевищує $350 млн. Серед основних замовників компанії США, Італії, Індії, Кореї та інших країн.

Відзначається також, що виведення "Південмашу" в режим стабільної роботи створить належні умови для акціонування підприємства та пошуку стратегічного інвестора. Реалізація цих заходів, в свою чергу, є необхідною умовою для досягнення головної середньострокової цілі "Південмашу", яка полягає в забезпеченні повноцінного залучення підприємства в міжнародну кооперацію з виробництва ракетно-космічної техніки.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ