Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Південна Корея передасть Україні міношукачі та обладнання для розмінування

Південна Корея надасть Україні міношукачі та обладнання для розмінування в рамках свого пакету допомоги зруйнованій війною країні.

Про це заявив перший заступник директора Ради нацбезпеки при президентові Південної Кореї Кім Те Хьо, пише Yonhap.

Кім зауважив, що президент країни Юн Сок Йоль здійснив у суботу візит до Києва, де під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським пообіцяв надати Україні пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та відновлення під назвою «Ініціатива миру та солідарності в Україні».

За словами чиновника президентського офісу, ця Ініціатива складається з дев’яти компонентів, по три для кожного типу допомоги, включаючи постачання додаткового безпекового обладнання.

«Ми плануємо розширити допомогу міношукачами та обладнанням для розмінування, оскільки потреба України в них надзвичайно велика», - сказав Кім.

Він заявив, що найближчим часом Сеул планує розширити поставки такого роду військового обладнання, а в середньостроковій і довгостроковій перспективі розглядає можливість співпраці в оборонних проєктах між Південною Кореєю та Україною.

Крім того, за його словами, Україна також запросила південнокорейський бізнес інвестувати в будівництво заводів з виробництва акумуляторних батарей і електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ