Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Південна Корея збільшила обсяги постачання зброї на тлі війни в Україні

Південна Корея на тлі повномасштабного вторгнення РФ в Україну збільшила обсяги виробництва та постачання власного озброєння та військової техніки по всьому світі.

Як пише видання The New York Times, 2022 року експорт озброєнь з Південної Кореї зріс на 140 відсотків до рекордних 17,3 мільярда доларів.

Зокрема, йдеться про угоди на суму 12,4 мільярда доларів з продажу танків, гаубиць, винищувачів і реактивних систем залпового вогню до Польщі — одного з найближчих союзників України, відзначає видання.

“Оскільки традиційні постачальники зброї, такі як США, стикаються з дефіцитом виробництва у воєнний час, Південна Корея взялася заповнити цю прогалину, намагаючись при цьому не спровокувати Москву”, — йдеться у матеріалі.

В той час, як Південна Корея розширює продаж зброї по всьому світу, вона відмовилася від надання летальної допомоги самій Україні, відзначає видання. Замість цього вона зосередилася на заповненні прогалин у світовому переозброєнні, відмовляючись від будь-якої прямої участі в озброєнні України, накладаючи суворі правила експортного контролю на всі свої продажі.

“Обережність Південної Кореї частково пояснюється її небажанням відкрито протистояти Москві, від якої вона сподівається на співпрацю у запровадженні нових санкцій проти дедалі більш войовничої Північної Кореї. Країни Латинської Америки, Ізраїль та інші також відмовилися від прямих поставок зброї в Україну”, — йдеться у матеріалі.

Як пише The New York Times, замовлення з Польщі стали знахідкою для уряду президента Юн Сок Йоля, який пообіцяв зробити свою країну четвертим найбільшим експортером зброї до 2027 року — після США, Росії та Франції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ