Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Поблизу Мар’їнки внаслідок обстрілу трапилась велика пожежа

Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
Фото: ООС
1/2
Як інформує прес-центр ООС, внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами позицій військовослужбовців операції Об’єднаних сил неподалік прифронтової Мар’їнки Донецької області сталася велика пожежа.

За свідченням командира одного з підрозділів, який обороняє Мар’їнку, російські окупанти відкрили вогонь по українських позиціях з великокаліберних кулеметів із застосуванням трасуючих та бронебійно-запалювальних боєприпасів. У результаті таких ворожих дій, загорілася суха трава. Пожежа швидко поширилася на значні території та сягнула розташованих неподалік житлових будинків мирних мешканців.

- Російські окупаційні війська відкрили вогонь по наших позиціях. Скоріш за все стріляли трасуючими патронами. Внаслідок чого зайнявся сухостій в полі. Через сильний вітер пожежа швидко дійшла до наших позицій. Вогонь пошкодив трохи деревяні конструкції одного з наших опорників, але ми швидко загасили вогонь. Полум’я також впритул наблизилось до житлових будинків місцевих мешканців селища. Але завдяки оперативній роботі наших військових, пожежу вдалося локалізувати, - каже український захисник Тарас.

За його словами, українським військовослужбовцям вдалося уберегти від займання також і покинуті будівлі Мар’їнки. Інакше б пожежа тривала кілька днів, та через сильний вітер сягнула б більш серйозних масштабів.

- Щоб ефективно та оперативно ліквідувати пожежу, врятувати наші позиції і допомогти місцевим жителям, ми доклали великих зусиль. Гасили вогонь усіма можливими засобами: перекопували землю, засипали пожежу піском, далі до ліквідації лиха долучилися місцеві вогнеборці.

- Противник застосовує різноманітні прийоми, щоб "викурити" нас з наших позицій. Оскільки відстані між українськими і ворожими позиціями невеликі, а на полі добре пересохла рослинність – така тактика дій противника стає особливо небезпечною для мирного населення Донеччини та Луганщини, - розповів командир взводу.

Свідченням цього є масштабна пожежа в селі Березове на Донеччині, яка сталася восени минулого року. Тоді внаслідок обстрілів російських окупантів вогонь з поля перекинувся на житлові будинки. Вщент вигоріло шість будівель. На щастя тоді українські військові також оперативно розпочали боротьбу з полум’ям – евакуювали населення, та не дали стихії перекинутися на решту будівель.

Зараз, окупанти практично щодня обстрілюють позиції українських військових на околицях Мар’їнки. Найчастіше ворог відкриває вогонь з кулеметів та гранатометів. Закидує наші позиції ВОГами. За словами військових, обстріли посилюються з настанням сутінок.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, окупанти обстріляли українські позиції з мінометів, БМП, гранатометів і кулеметів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ