Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Поблизу Петрівського завершилося розведення військ

У районі Петрівського та Богданівки 11 листопада завершилася практична фаза розведення сил та засобів з обох сторін.

Про це hromadske повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

ʺНа ділянці розведення № 3 в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське 11 листопада до 12.00 завершилась третя доба від початку розведення — сили та засоби розведеніʺ, — зазначили у штабі.

11 листопада українська сторона має повідомити Міністерство закордонних справ та ОБСЄ про те, що розведення завершили. Вони повинні провести верифікацію за допомогою квадрокоптерів.

ʺВід завтра планується початок наступної фази — розмінування ділянки розрахунками Державної служби з надзвичайних ситуацій. За графіком розмінування територій має завершитися за тижденьʺ, — додали у штабі.

Нагадаємо, 9 листопада українська сторона та бойовики самопроголошеної ʺДНРʺ синхронно розпочали розведення сил і засобів на ділянці поблизу Петровського і Богданівки, на Донбасі. Активна фаза розведення триватиме три доби.

Зазначимо, що саме Петрівське наразі контролюється бойовиками. Населений пункт на підконтрольній Україні території в районі цієї зони — Богданівка. Ані з Петрівського, ані з Богданівки війська не вийдуть. Вони розійдуться на 1 км у різні боки з поля, де в разі покращення загальної ситуації, в майбутньому можуть відкрити додатковий пункт пропуску.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 10 листопада у районі населених пунктів Богданівка та Петрівське ще 11 військових ЗСУ та 14 одиниць озброєння змінили своє тактичне положення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ