Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

«Подарунок для Путіна»: у Чехії волонтери збирають на вибухівку для МВС

У межах ініціативи «Подарунок для Путіна» чеські волонтери запустили збір коштів на 10 тонн пластикової вибухівки для українського спецпідрозділу МВС.
Фото ілюстративне / flickr.com

Про це повідомляє видання "Мілітарний" з посиланням на волонтерську ініціативу.

Волонтери планують зібрати понад 600 тисяч доларів США, щоб закупити 10 тонн пластикових вибухових речовин, 10 000 детонаторів і 10 кілометрів шнура детонації.

Вибухівка та супутні матеріали призначені для спеціального українського підрозділу поліції КОРД, що працює на передовій.

У повідомленні волонтерської ініціативи наголошують, що така вибухівка ідеально підходить для використання інженерними підрозділами та спецпризначенцями, які потребують спеціальних вибухових речовин у різних формах для знесення чи для знищення невибухових перешкод або для інших завдань.

Цю вибухівку можна використовувати навіть під водою або в екстремальних температурних умовах.

"Волонтери провели консультації з експертами та врахували терміни доставки й планують відправити в Україну нове покоління чеської пластикової вибухівки від чеського виробника боєприпасів STV GROUP. Міністерство оборони Чехії наглядатиме за придбанням і транспортуванням цих вибухових речовин", – зазначає видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ