Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Подарунок від анонімів: на Волині з’явився чудовий мурал

Ескіз для муралу створила художниця Аліна Ткачук, а практично його реалізувала її колега Ольга Ярошевич
фото пресслужби Ковельської міськради

У Ковелі на Волині на фасаді будівлі на вулиці Фабричній поблизу місцевої набережної з'явився стінопис із патріотичними орнаментами. Над роботою впродовж місяця працювали дві художниці, аби показати картину сьогодення.

Ескіз для муралу створила художниця Аліна Ткачук, а практично його реалізувала її колега Ольга Ярошевич, повідомляє пресслужба Ковельської міськради.

Праворуч на стінописі зображений воїн ЗСУ з шаблею в руках, який захищає дитину від ворожих ракет, розповіла мисткиня Аліна Ткачук, а ліворуч — будівлі, пам’ятки архітектури, а також видніється поле червоних маків, за яким йдуть полеглі в боях українські захисники.

"У далечині ще можна бачити село, околиці міста та солдата, який йде стежиною — це тероборона, наші мужні хлопці, які відразу стали на захист рідного краю. А журавлі в небі – це надія на світле завтра, на добро", — говорить авторка ескізу.

З її слів, патріотичний мурал — це нагадування ковельчанам і гостям міста про те, що війна триває, і кожному слід докласти максимум зусиль для її завершення.

Оформлення стінопису, зазначила художниця Ольга Ярошевич, виявилося непростим, оскільки потрібно було працювати на висоті. Каже: щоб створити цілісну красиву картину, використовувала різні техніки.

"Для багатьох маршрут через міст є улюбленим  для прогулянок. І тепер його прикрашатиме особливе зображення про нашу історію життя. Ще під час його створення ковельчани приходили і дякували за красиву локацію, робили фото", — сказала мисткиня.

Як зазначили в Ковельської міській раді, мурал став подарунком від жителів міста, які не називаються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ