Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Подоляк розповів про справжню мету "оленівського злочину" росіян

Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. Щонайменше 53 українських воїни загинули. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував цей злочин росіян у Телеграмі.

Оленівка. Ще одна вкрай цинічна провокація російських окупаційних військ із початку війни. По пунктах.

1. Безумовно, має місце ретельно спланований удар по колонії, що був завданий російськими військами. В Оленівці немає оперативних військових цілей для української армії. Більш того, наші Збройні сили мають всі інструменти для точної ідентифікації об’єктів, які мають бути знищені: складів снарядів, оперативно-тактичних штатів, паливних баз.

2. Масштабність та швидкість інформаційної кампанії з боку російських пропагандистів вказують на те, що це була саме спланована та організована акція. Ми знаємо, що частину полонених захисників перевели в барак, в який відбулося влучання, за декілька днів до злочину. Класична, цинічна та дуже продумана false flag operation.

3. Мета «оленівського злочину» — приховати зростаючі свідчення про масштаби російських військових злочинів та тортур, зірвати домовленості щодо обмінів, дискредитувати Збройні сили України та (в даному випадку) конкретні моделі іноземної реактивної зброї, яка наводить жах на російських окупантів.

4. Точність Збройних сил України доведена численними палаючими російськими складами, логістичними пунктами, командними центрами та мостами Херсонщини. Все, що знищує Україна, має автоматичне підтвердження різними фіксуючими інструментами.

5. Російські істеричні заяви на випередження, що удар був нанесений по полонених українських захисниках, — щоб створити резонанс в Україні та налаштувати населення різних країн проти наших Збройних сил. Мотив зрозумілий. Дійсні особи загиблих буде встановлювати українська розвідка та спецслужби.

6. У будь-якому випадку має місце умисне, цинічне, продумане масове вбивство росіянами українських полонених громадян, що буде розслідуватися Офісом Генерального прокурора та міжнародними слідчими групами. Очевидно, що по мірі насуваючихся тактичних поразок, Росія буде вдаватися до нових людожерських провокацій аби промоутувати їх на глобальні ринки. Вимагаємо також негайної та жорсткої реакції ООН та інших міжнародних організацій — Росію треба виключити з будь-яких міжнародних інституцій.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, внаслідок удару росіян по СІЗО з українськими військовополоненими в Оленівці загинуло вже 53 наших військових

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ