Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Погонь» - «Рочин»: перемога гостей на класі

Соснівський «Рочин» перервав безвиграшну серію у чемпіонаті Львівщини з футболу. У матчі 5 туру команда Володимира Підкіпняка впевнено на класі здолала львівську «Погонь» - 2:0. Матч відбувся у місті Лева на стадіоні «Трудові Резерви».

Після випадкової поразки від «Юності» з Гійче (0:1) для команди Володимира Підкіпняка дуже важливо було здобути перемогу у цьому матчі. Саме такий результат повинен був стати поштовхом команди до виходу з психологічної ями та довести усім, що невдачі команди у попередніх матчах нічого не більше, як прикра випадковість. У цих поєдинках «Рочин» неодноразово доводив, що потенціал, командна гра та її малюнок є, а відтак рано чи пізно це повинно було втілитися у підсумковому результаті.

Іншими словами «Погонь» потрапила під гарячу руку «Рочина». Для гостей з Соснівки про інший результат, аніж перемога, у цьому матчі навіть не могла йти мова. І тим більше тоді, коли вболівальники підтримують команду в усіх куточках України, де б вона не грала.

Атаки «Рочина» з перших хвилин матчу дали свій результат. Уже на 9 хвилині першого тайму після передачі нападника Андрія Кохмана швидкий гол вдалося забити Олександрові Портянку. Центральний захисник «Рочина» без роздумів у шпагаті зумів проштовхнути «круглого» мимо воротаря суперника.

Забитий гол додав впевненості гравцям «Рочина». При рахунку 1:0 на свою користь вони неодноразово створювали моменти для того, щоб забити ще. Прекрасні можливості зміцнити перевагу соснівчан мали Цюпка та Дева. Назар не зумів переграти воротаря, пробиваючи головою з кількох метрів, а удар Андрія також потягнув воротар Олег Чеботарь.

«Погонь» у першому таймі атакувала не так багато. Гравці «Рочина» вигравали боротьбу в центрі поля,  а відтак це ставало ключовим фактором у побудові нових атак команди. «Погонь» найбільше огризалася зі стандартів, проте особливої гостроти біля воріт Михайла Грицаля не було. З усіма ударами та навісами кіпер «Рочина» справлявся на відмінно.

Гравці «Рочина» у першому таймі були ближчими до другого гола, аніж суперник до першого. Атаки команди Володимира Підкіпняка чергувалися обома флангами. Активними у складі гостей були Максим Болкіт та Назар Цюпка. Останній особливо старався себе показати після дискваліфікації, однак велике бажання забити півзахиснику «Рочина» ніяк не допомагало. У першому таймі Цюпка одного разу пробив в поперечину, а інший постріл був мимо цілі.

У другому таймі гравці «Рочина» продовжували перегравати суперника у центрі поля. Зважаючи на це, атаки «Рочина» регулярно були небезпечними. Усі крапки над «і» у матчі вдалося розставити Андрію Деві. Після тривалої перерви досвідчений і нестаріючий нападник забив з виходу сам на сам, чим викликав особливу радість у партнерів по команді.

Гол Деви у першій половині другого тайму виглядав логічним, оскільки воротарю «Погоні» Олегу Чеботарю доводилося в гру вступати регулярно. У цьому епізоді кіпер «Погоні» свою команду виручити не зміг, оскільки Дева зіграв на досвіді та витримав гросмейстерську паузу.

Що цікаво, коли забивав Дева, пройшла розрізна передача на вільного нападника. Хто бачив попередні матчі «Рочина» той, мабуть, одразу себе зловив на думці, що саме такого останнього пасу бракувало команді у попередніх матчах.

До завершення гри «Рочин» атакував більше. Значно підсилили гру заміни від Володимира Підкіпняка. Олексій Найдишак, Юрій Яструб, Юрій Кутний та інші зробили свою справу. Неодноразово рахунок міг ставати 3:0 на користь «Рочина», однак свої моменти соснівчани уже не реалізовували.   

Гравці «Погоні» не мали особливих можливостей для того, щоб змінити хід поєдинку. Та й якщо відверто, то не особливо було помітно завдяки чому це може статися. Центральні захисники «Рочина» Олександр Портянко та Віталій Ільїн не давали навіть натяку супернику на те, що «Рочин» у цьому матчі може випустити з рук дуже важливу перемогу.

Для «Погоні», яка добре стартувала у новому чемпіонаті Львівщини, а особливо для її тренерського штабу, цей матч повинен дати багато плодів для роздумів, а для «Рочина» ця перемога повинна стати першою сходинкою до виходу з психологічної ями, куди команда потрапила після серії невдалих поєдинків. З такою грою команда заслуговує на більше  в турнірній таблиці. Втім, чемпіонат Прем’єр-ліги лише виходить зі свого старту, тому висновки про розташування команд в турнірній таблиці робити наразі рано.

"Погонь" (Львів) - "Рочин" (Соснівка) - 0:2 (0:1)

10 травня. Стадіон: "Трудові Резерви" Львів. 300 глядачів

"Погонь" (Львів): Чеботарь Олег; Корнєв Любомир; Юськевич Іван; Яценко Олег; Грицик Руслан; Бицко Владислав (Дідух Володимир, 75); Ковток Руслан (Бойко Роман, 75); Кудрик Віталій (Майовецький Руслан-Роман, 46); Підлісецький Олег (Бугрин Тарас, 59); Чунис Олег (Дудок Йосип, 55); Гірний Святослав

"Рочин" (Соснівка): Грицаль Михайло; Домальчук Олег; Ільїн Віталій; Портянко Олександр (Іванишин Павло, 88); Процишин Арсен (Васюта Роман, 4); Українець Вадим (Яструб Юрій, 74); Кохман Андрій (Найдишак Олексій, 67); Богданов Микола; Болкіт Максим (Семиряк Іван, 80); Цюпка Назар (Кутний Юрій, 64); Дева Андрій (Кончук Павло, 71)

Голи: 0:1 - Портянко Олександр, 8; 0:2 - Дева Андрій, 57

Попередження: Ковток Руслан, 33; Бойко Роман, 84; Васюта Роман, 86; Юськевич Іван, 88

Арбітр: Роман Блавацький

Асистенти арбітра: Іван Томків, Юрій Пилипів

Резервний арбітр: Денис Мороз

Спостерігач ФФЛ: Ярослав Лемех

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ