Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Похорони Сталіна під прапором США Фото
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Похорони Сталіна під прапором США? Фото

Жалобні заходи в день похорону радянського диктатора Йосипа Сталіна відбувалися 9 березня 1953 року. Виявляється, американці з вікна посольства знімали відео похорону Сталіна. Досить цікаво, що маленьке тільце «божества» в саркофазі тягнуть на конях до мавзолею, а над усім цим гордо майорить зоряно-смугастий прапор

З кадрів одразу видно невелику кількість простих людей на вулицях. Нам розповідали про неймовірні народні страждання з приводу смерті тирана, про страшні тисняви на похоронах. Як з'ясувалося, це всього лише міф радянської пропаганди, і вірили йому виключно через ефективну тотальну цензуру тих років. Мистецтво газетярів фотографувати з потрібних ракурсів процвітало вже тоді, альтернативних ЗМІ не було, тільки майор Мартін Манхоф зіграв роль непідконтрольного уряду блогера – але на ютуб його відео «залили» лише через 64 роки.

Американці показали, що спочатку далекі підступи до Кремля були заблоковані, а перші особи держави йшли за труною в щільному кільці військових. Потім оточення зняли, люди відразу побігли до все ще заблокованої Червоної площі - але в мізерній кількості. Особливо добре це видно зверху.

Або смерть Сталіна була для більшості радісною подією, але вони просто боялися виходити на вулицю і висловлювати свою радість, або більшості було глибоко начхати. Таку визначну подію в низці похоронних обрядів, як транспортування і переміщення генсека в мавзолей, вони чомусь проігнорували. Причому, автобуси в кадрі натякають, що бюджетників таки підвезли.

Архів Журналіста

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ