Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліцейських із Самбора судитимуть за втечу в’язнів

Львівська прокуратура завершила розслідування стосовно працівників ІТТ Самбірського відділу поліції з якого втекли двоє злочинців. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Слідче управлінням прокуратури Львівської області завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно працівників ізолятора тимчасового тримання осіб Самбірського відділу поліції, обвинувачуваних у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчиненому за попередньою змовою групою осіб за ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст. 366 КК України.

За висновками слідства, двоє поліцейських Самбірського відділу поліції ГУ НП у Львівській області за попередньою змовою, будучи на посту охорони приміщення ізолятора тимчасового тримання, внесли до офіційних документів – постових відомостей завідомо неправдиві дані про отримання під охорону п’яти осіб, що утримувались в ІТТ. При цьому, їх кількості вони не перевіряли, а в дійсності станом на цей час, двоє осіб, яким судом обрано запобіжний захід у виді взяття під варту за вчинення тяжких злочинів, вже здійснили втечу.

Крім того, вказані поліцейські внесли завідомо неправдиві дані до акту щоденного технічного огляду камер та службових приміщень ІТТ щодо виведення з камер утримуваних осіб, перевірки технічного стану камер, кількості наявних утримуваних осіб, засвідчивши дану інформацію своїми підписами.  Насправді ж, стіна камери була пошкоджена, оскільки через отвір у ній двоє арештованих осіб втекли.

Вказані злочинні дії працівників правоохоронного органу караються накладенням штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ