Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Офіс омбудсмена виявив значні порушення санітарних умов у львівській лікарні

фото - пресслужба Офісу омбудсмена
фото - пресслужба Офісу омбудсмена
фото - пресслужба Офісу омбудсмена
фото - пресслужба Офісу омбудсмена
фото - пресслужба Офісу омбудсмена
фото - пресслужба Офісу омбудсмена
1/3
У рамках реалізації національного превентивного механізму працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснено моніторинговий візит до Державної установи Львівської багатопрофільної лікарні №19 філії ДУ «Центр охорони здоров`я Державної кримінально-виконавчої служби України» у Львівській області з метою додержання прав засуджених.

Про це інформує пресслужба Офісу омбудсмена.

Під час особистого опитування в’язнів, які перебували на лікуванні, скарг щодо катування або неналежного поводження з боку медичних працівників не надходило.

Проте під час візиту виявлено порушення вимог національного законодавства та недотримання міжнародних рекомендацій у сфері поводження із в’язнями.

Встановлено, що в порушення законодавства заклади охорони здоров’я МОЗ України відмовляють у наданні безкоштовних діагностичних медичних послуг засудженим особам, зокрема онкологічним та хворим на ендокринологічні захворювання, що порушує право останніх на належну медичну допомогу.

Крім того, в палатах стаціонарних відділень ліжка розташовані впритул один до одного, санітарні вузли не обладнані дверцятами, що порушує право засуджених осіб на приватність.

У лікарні не створено належні умови для транспортування хворих до операційного блоку, який розміщений на другому поверсі - відсутній ліфт. Також немає умов для перебування у закладі осіб, які відновлюються після оперативних втручань - відсутні поручні та внутрішні пандуси.

Приміщення лікарні потребують проведення ремонтних робіт: стіни, стеля місцями мають відлущену фарбу, відбиту кахельну плитку на панелях стін, оголені електричні дроти.

За результатом моніторингового візиту до відповідних органів буде спрямовано звіт із зазначенням виявлених порушень та наданням практичних рекомендацій щодо їх усунення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ