Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Поліція Києва обшукує організаторів вечірок, на яких, ймовірно, гвалтували дівчат

Поліція встановила особи організаторів вечірок, що підозрюють у сексуальному насильстві, та вже проводить обшуки в їхніх квартирах.

Фото поліції Києва

Напередодні, 31 січня, засновниця «Дикого театру» та ведуча «Телебачення Торонто» Ярослава Кравченко поширила інформацію про компанію хлопців, які запрошують на "п'яні" вечірки дівчат, а потім кривдять та знущаються з них.

«Влаштовують вечірки, звуть дівчат, накачують алкоголем і Ксанаксом [сильне заспокійливе з наркотичною дією], потім знімають їх непритомними, голими. Є відео сцен ґвалтування руками і викладають це в Instagram та в закриті групи Telegram», — написала Кравченко.

Скрин

Після набуття справою розголосу правоохоронці встановили фігурантів та місця їхнього перебування. Розпочато кримінальне провадження, проводяться слідчі та розшукові заходи у Києві та ще одному регіоні. Зокрема оперативники карного розшуку та міграційної поліції разом зі слідчими за процесуального керівництва прокурорів проводять обшуки за адресами проживання та в орендованих квартирах фігурантів.

На історію з молодими організаторами п’яних вечірок також звернув увагу уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Він звернувся до поліції, яка вже відреагувала, і до генпрокуратури. Лубінець просить кримінальної відповідальності для молодиків. Він занепокоєний тим фактом, що стрими та контент хлопців мають попит, а в суспільстві досі є думки, що винуваті в цій ситуації самі постраждалі.

«Винуватим у такому злочині є виключно кривдник. Постраждала особа не може бути винуватою і не повинна почувати себе такою», — зауважив омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ