Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Поліція відмовилася забезпечувати порядок на всіх футбольних матчах

Поліція відмовилася забезпечувати порядок на всіх футбольних матчах, - Мовчан.

Правоохоронні органи не зобов'язані забезпечувати порядок на всіх футбольних матчах, тільки у випадках, якщо цього вимагає характер футбольного матчу.

Заступник начальника управління Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Денис Мовчан заявив, що працівники стадіонів та футбольні клуби відповідальні за порядок під час матчів, а поліція несе відповідальність лише за території, які оточують спортивну споруду.

Звичайно, у випадках підвищеної небезпеки напередодні матчу поліція може перебувати на стадіоні, але виконувати функції стюардів поліцейські не будуть, наполіг Мовчан. Тобто в секторах поліції не буде.

Раніше повідомлялося, що Федерація футболу України домовилася з Національною поліцією і Прем'єр-лігою про притягнення працівників поліції безпосередньо на територію спортивних арен країни.

На початку поточного року суд виніс вирок вболівальнику, який брав участь у бійці під час матчу Динамо – Челсі, засудивши його до двох років позбавлення волі умовно.

Раніше виконавчий директор ФФУ Володимир Генінсон заявив про те, що УЄФА показав "останню жовту картку" українському футболу за заворушення на трибунах.

20 жовтня 2015 року під час матчу Ліги чемпіонів між Динамо і Челсі вболівальники влаштували бійку з темношкірими фанатами. Відео з інцидентом швидко потрапило в ЗМІ і викликало резонанс у суспільстві.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ