Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Польща пропонує зміни до Конституції, аби конфісковувати заморожені російські активи

У Польщі пропонують внести зміни до Конституції, щоб конфіскувати заморожені російські активи.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Польщі пропонують внести зміни до Конституції, щоб конфіскувати заморожені російські активи, пише УНН з посиланням Wprost.

Повідомляється, що у Сеймі відбулося друге читання парламентського законопроєкту про внесення змін до Конституції. Він спрямований серед іншого на створення правової можливості для конфіскації російського майна.

Віцеміністр Лукаш Шрайбер повідомив, що загальна сума заморожених Польщею активів російських олігархів уже перевищує мільярд євро.

“Сума заморожених активів російських олігархів значно перевищує мільярд євро. Отже, ми говоримо про досить значні ресурси”, – заявив Лукаш.

Заступник міністра також закликав опозиційних парламентарів діяти так, щоб зміни в законі дозволили арештувати російські активи, заморожені в Польщі.

“Вас не переконує те, що відбувається в російській думі? Вас не переконують слова дмитра медведєва, який не бачить сенсу продовжувати дипломатичні відносини з Польщею, а колишній омбудсмен з прав дитини закликав до вбивства польського посла?” – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ