Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Польща збудує електронну огорожу на кордоні з рф

Польща у березні планує розпочати будівництво паркану з електронним бар'єром на кордоні з Калінінградською областю.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це Forsal.pl. повідомила прессекретарка прикордонної служби Польщі Анна Михальська.

Йдеться, що електронна система, протяжністю приблизно близько 200 км сухопутного кордону, буде пролягати на ділянці з Калінінградською областю росії. 

Наразі підрядник, який займається встановленням електронного бар'єра, готує проєкт, який буде переданий на затвердження. 

Паркан обладнають системою датчиків і камер, які дозволять цілодобово моніторити ситуацію на кордоні, незалежно від погодних умов, без необхідності перебувати на лінії кордону.

Такою системою охорони кордону прикордонники користуються вже багато років. 

Прикордонна служба повідомляє, що на кордоні з росією стабільно та спокійно. За словами речниці Вармінсько-Мазурського прикордонного відділу Мирослави Александрович, торік було зафіксовано 11 випадків незаконного перетину кордону з росії до Польщі. Крім того, трапляються випадки, коли люди заходять на прикордонну смугу. Зокрема це грибники, які заблукали, та туристи, які хотіли сфотографуватися перед прикордонною заставою.

У виданні додають, що з початку листопада минулого року на польсько-російському кордоні армія встановила тимчасовий бар’єр із колючого дроту. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ