Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Польські археологи знайшли гробницю «вампірів»

Відкриття було зроблено поблизу села Пнє, розташованого в Поморському воєводстві на півночі Польщі
фото з сайту ТСН

У Польщі археологи з Інституту археології університету Коперника знайшли дитину, поховану обличчям донизу з «антивампірським» трикутним замком.

Про це пише ТСН.

Відкриття було зроблено поблизу села Пнє, розташованого в Поморському воєводстві на півночі Польщі. Поховання датовано XVII століттям. Його знайшли поряд із відкритою 2022 року могилою «вампірки», яку поховали з серпом на шиї, щоб запобігти її спробам повстати з мертвих.

Дитину було поховано обличчям донизу, що, згідно з ритуалами того часу, мало змусити померлого вгризатися в землю, якщо він хотів вибратися з могили. Більшість останків археологи дістали, однак не змогли дістати частину ноги, яка була прикута на замок під п’ятою. Дослідники стверджують, що такий захист встановлювали для оберігання живих від померлих, він символізував завершення останнього етапу життя.

Поряд із похованням дитини археологи знайшли також яму з останками трьох інших дітей. У ній був уламок щелепи із залишками зеленої фарби, в якому дослідники виявили сліди золота, перманганату калію та міді.

Вчені припускають, що фарбування було спричинене зіллям, яке готували для лікування «вампіризму», а саме кладовище, ймовірно, було місцем поховання людей, відкинутих суспільством і за життя, і після смерті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ