Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Помер модельєр Тьєррі Мюглер

У віці 73 роки помер видатний французький модельєр Тьєррі Мюглер.
Тьєррі Мюглер

Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку модельєра в інстаграмі.

"Ми зі спустошеністю повідомляємо про смерть пана Манфреда Тьєррі Мюглера в неділю, 23 січня 2022 року. Нехай його душа спочиває з миром", - йдеться у повідомленні.

Агент Мюглера заявив AFP, що модельєр помер від "природних причин".

Тьєррі Мюглер розпочав кар'єру у 1970-х роках. 1973 року Мюглер створив свою першу колекцію жіночого одягу під назвою Café de Paris. Основними її домінантами стали мотиви п'ятдесятих років з характерним акцентом на талії, а також строгість та чіткість форм, властива моді сорокових. Ці ретро-елементи модельєр наповнив сучасним звучанням, додавши образам агресивної сексуальності та перебільшеної жіночності, що стало характерним для його стилю.

На початку 1990-х Мюглер випустив перший парфум Angel, що став популярним. Мюглер керував виробництвом одягу prêt-à-porter "Тьєррі Мюглер" до 2002 року, коли компанія стала мати проблеми, а парфумерною студією — до 2013 року. 2015 року цей дизайнер випустив першу колекцію сумок під своїм ім'ям.

Мюглер створював костюми для виступів Цирку Дю Солей, у 2009 він став персональним стилістом Бейонсе і почав створювати костюми для сценічних виступів співачки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ