Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Помер український композитор Левко Колодуб

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури України, пішов з життя відомий український композитор, професор національної музичної академії України імені Петра Чайковського - Левко Колодуб.
Український композитор Левко Колодуб

Пішов з життя один із майстрів української академічної музики, композитор, народний артист України, Лауреат Шевченківської премії, професор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського  Лев Миколайович Колодуб.

Метр залишив по собі багату творчу спадщину: безліч симфонічних і оперних опусів, балети, мюзикли, концерти для різних інструментів, вокальну музику. Особливе місце у його творчості посідає Тарас Шевченко, на основі вір­шів з ʺКобзаряʺ та під впливом ілюстрацій до нього, Лев Миколайович створив  симфонію-думу ʺШевченкові образиʺ, оперу ʺПоетʺ про життя Кобзаря.

Самобутня та багатопланова музика Левка Миколайовича Колодуба, що базується на національній основі, з успіхом виконується не лише в Україні, а й у Німеччині, США, Канаді, Аргентині, Польщі, Болгарії, Румунії, Іспанії, Греції, Франції, Північній Кореї, Китаї. 

Лев Миколайович успішно поєднував активну композиторську творчість з педагогічною та громадською діяльністю.  Очолював правління Музичного фонду України (1984-1995), був президентом Асоціації діячів  духової музики України Національноївсеукраїнської музичної спілки (1991), головою Київської організації Спілки композиторів України (1995–1999). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ